top of page

Autopaketit – Uluru, glamping ja Kuninkaiden kanjoni

Koe Uluru ja Kings Canyon omatoimisesti autolla. Yövy luksusteltassa tähtien alla. 

Paras matkustusaika ympäri vuoden. 
Omatoiminen autopaketti on paras tapa nähdä punainen keskus. Auto antaa vapauden ja sinä päätät milloin lähdette ja mitä haluatte nähdä. Uluru, Kata-Tjuta ja Kings Canyon ovat helppoja kohteita lähteä tutustumaan itsenäisesti. Voit valita lähdetkö pidemmälle kävelylle, valitsetko jonkin lyhyemmän reitin. Huomioi kuitenkin että välimatkat aavikkolla ovat pitkät ja varaa tarpeeksi aikaa matkaan. 
Matkaohjelman yhteenveto: 
Päivä 1,     Uluru ja Illallinen tähtien alla 
Päivä 2,     Valley of Winds -kävely ja aavikon värit
Päivä 3,     Auringonnousun kamelisafari ja Kuninkaiden kanjoni 
Päivä 4,     Rim Walk-vaellus
Päivä 5,     Minne seuraavaksi?
Päivä 1. Tervetuloa Punaiseen keskukseen 

Kun saavut Punaiseen keskukseen, nouda vuokra-auto Ayers Rockin lentokentältä. Aja lyhyt matka Ayers Rockin lomakylään, jossa majoitut seuraavat kaksi yötä. 

Ihaile aavikon kaunista maisemaa, jonka taustalla näet Australian kuuluisimman maamerkin Ulurun. 

Iltapäivällä lähde kävelylle Ulurun ympäri, jos sää sallii. Huomioi, että kesäkuukausina osa reiteistä on suljettu aamupäivän jälkeen kuumuuden takia. Kävely Ulurun ympäri on noin 10 km. Muista ottaa mukaan vettä.
 
Huomioi myös, että tarvitset kulkuluvan kansallispuistoon. Luvan voit ostaa netistä ennen matkaa (ei kuulu pakettiin): https://parksaustralia.gov.au/uluru/plan/passes/

Nauti illallinen tähtitaivaan alla. Illallinen alkaa alkupaloilla ja jäähdytetyllä kuohuviinillä hiekkadyyneillä, josta on näkymät Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon. Kun aurinko laskee ja pimeys laskeutuu, pääset kuuntelemaan didgeridoon ääntä ja tapaat illallispöydässä muut matkaajat, joiden kanssa nautit unohtumattoman ruokailukokemuksen.

Tarjolla on valikoima australialaisia viinejä ja olutta samalla, kun ensimmäinen ruokalaji tarjoillaan pöytäänne. Yötaivaan tuikkiessa sinut toivotetaan tervetulleeksi kokin noutopöytään, jossa tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja juuri valmistetulta, pensastuckerin inspiroimalta menulta. 

Tähtipuhuja kertoo (englanniksi) eteläisen yötaivaan tähdistä. Paikanna Eteläristi, horoskooppimerkit, linnunrata sekä planeetat ja galaksit. 

Sisältää:
• outback-tyylisiä alkupaloja
• kolmen ruokalajin pensastuckerin inspiroiman buffetin (kasvisruokaa ja muita ruokavaliovaihtoehtoja saatavilla ennakkoilmoituksella)
• olutta, viiniä, alkoholittomia juomia, teetä, kahvia
• opastetun kierroksen tähtitaivaan alla
• edestakaiset kuljetukset hotelliltasi
• didgeridoo-esityksen.


 
Päivä 2. Kata Tjuta (the Olgas) ja Field of Lights -taideteos

Omatoiminen päiväretki Kata Tjutan (the Olgas) kivelle Domelle, jossa voit lähteä kolmen tunnin Valley of Winds -kävelyreitille. 

Astu toiseen maailmaan Tuulten laaksossa. Näkymät tältä haastavalta kävelyreitiltä ovat henkeäsalpaavat ja vaivan arvoiset.

Tuulten laakson kävelyllä vierailijat pääsevät tutustumaan Kata Tjutan kupoliin. Se tarjoaa vertaansa vailla olevat näkymät Kata Tjutaa ympäröivään upeaan marsmaiseen maisemaan kahdelta polun varrella sijaitsevalta näköalapaikalta.

Reitti on luokiteltu luokkaan 4. Se on jyrkkä, kivinen ja paikoin vaikea, joten ole varovainen ja varaa aikaa.

Täysi Valley of the Winds -kierros kestää 3–4 tuntia. Juomavettä on saatavilla reitin puolivälissä.

Suosittelen lähtemään jo aamusta, jolloin vältät kuumimman ajan päivästä. Varaa mukaan vettä. 

Tarvitset myös saman kulkuluvan kuin Ulurulle.

Vaihtoehtoisesti jos et päässyt Ulurulle edellisenä päivänä, voit kävellä sinne tänä aamuna. 
Iltapäivällä vieraile Uluru-Kata Tjujan kulttuurikeskuksessa, jossa pääset tutustumaan alkuperäisväestön kulttuuriin ja taiteeseen. 
Mahdolliset pääsymaksut tai opastetut kierrokset eivät kuulu pakettiin, ja ne tulee maksaa/varata paikan päällä.
Auringon laskettua lähde ihailemaan Field of Lights -valokenttää. Tämä teos sisältää noin 50 000 valoa yli seitsemän jalkapallokentän kokoisella alueella.
Kauniit valot loistavat eri väreissä niin kauas kuin silmä kantaa. Kuljetus ja pääsyliput sisältyvät pakettiin. 


Päivä 3. Auringonnousun kameliratsastus Ulurulla ja Kings Canyon

Aloita aamu rauhallisella, opastetulla tunnin kameliratsastuskierroksella punaisten hiekkadyynien yli viileässä, kirkkaassa aamuilmassa.

Näe upea auringonnousu Ulurun ja Kata Tjutan yllä samalla, kun aavikko herää eloon. Asiantuntevat oppaat kertovat sinulle reitin varrella olevasta kasvistosta ja eläimistöstä (opastus englanniksi).

Ratsastuksen jälkeen kirjaudu ulos hotellistasi ja lähde ihailemaan aavikon maisemia. Aja Kings Canyonille, jonne matkaa on noin 300 km.

Saavuttuasi voit kävellä lyhyen Kings Creek -reitin, joka vie sinut keskelle kanjonia näköalapaikalle. 

Kings Creekin vaellus on helppo, 2,6 kilometrin kävelymatka, joka kulkee kahden huiman kanjonin seinämän välistä polkua. Kun saavut näköalapaikalle, sinut toivottavat tervetulleeksi upeat näkymät kanjonin toisella laidalla oleville jyrkille kallioille. Vaellus on upea kokemus, sillä näet, tunnet ja haistat luonnon ihmeet sekä pääset ihailemaan kanjonin kasvistoa ja eläimistöä.

Seuraavat kaksi yötä vietät glamping-telttamajoituksessa. Glamping tarkoittaa luksustelttailua, sillä teltassa ovat kaikki mukavuudet. 

Jokaisessa ylellisessä teltassa on käytettävissä laadukkaat liinavaatteet, moderni oleskelutila, ruokailutila, ulkoterassi ja istuimet, jaettu ilmastointijärjestelmä ja oma kylpyhuone, jossa on australialaisia ihonhoitotuotteita.

Kings Canyon Glamping Tentsin vieraat nauttivat seuraavista:
  • paikallinen tietopaketti ja kiertoajeluoppaita saapumisen yhteydessä (englanniksi)
  • tilavat ja ylelliset sisätilat
  • design-huonekalut ja -varusteet
  • Nespresso-koneet
  • pieni jääkaappi
  • olohuoneen ulkopuolella olevat istuimet ja pöytä
  • ruokapöytä ja 4 tuolia
  • oleskelutila, jossa istuimet ja sohvapöytä
  • paikallista aboriginaalitaidetta
  • pehmeä, hillitty valaistus sisällä ja ulkona.


Päivä 4. Kings Canyonin vaellus

Halutessasi voit lähteä omatoimiselle vaellukselle Kings Canyonin huipulle Rim Walkille. 

Rim Walk vie sinut 6 kilometrin reitille, joka kulkee alas Eedenin puutarhaan ja takaisin huipulle, jossa saat ihastella 360 asteen näkymää. Riippuen siitä, millä tahdilla otat vastaan upean maiseman, kävely voi kestää 3–4 tuntia.

Kävelymatkan alku on vaikein, sillä siinä on noin 500 jyrkkää askelmaa. Kun pääset perille, se on yksi elämäsi upeimmista kokemuksista. Kun olet ihastellut näkymiä portaiden huipulta, jatka matkaasi Priscillan halkeaman läpi (joka esiintyy myös kuuluisassa australialaisessa klassikkoelokuvassa Priscilla Queen of the Desert) ja 
ensimmäiselle näköalapaikalle.
Sieltä näet upeat hiekkakivikupolit (mini-Purnululu). Ne tunnetaan kadonneena kaupunkina, koska se muistuttavat muinaista kaupunkia.

Seuraavaksi voit jatkaa huipulle tai mennä portaita alas viehättävään ja vehreään Eedenin puutarhaan, jossa voit ylittää suojatun sillan pyhän kasteluaukon yli. Kun olet vanginnut tämän ikonisen hetken, nouse portaat ylös kanjonin eteläpuolelle.

Paras aika nauttia tästä kokemuksesta on auringonnousun aikana, kun aurinko heijastuu hiekkakiveen ja loistaa takaisin kullan ja punaisen väreinä. 

Vaelluksen jälkeen voit suunnitella itse päiväsi ohjelman. Voit rentoutua uima-altaalla tai lähteä tutustumaan alkuperäiskansan Karrke-aboriginaalikulttuuriin: https://karrke.com.au/ (ei sisälly pakettiin).

Vaihtoehtoisesti voit lähteä vaikka helikopterilennolle tai Segway-kierrokselle (ei kuulu pakettiin, kysy lisää varauksen yhteydessä). 

Illalla voit lähteä ihailemaan auringonlaskua Sunset Viewing Platformin näköalapaikalle.


Päivä 5. Matka päättyy

Aja takaisin Ayers Rockin lentokentälle, palauta auto ja lennä seuraavaan kohteeseen.
 
Kysy myös vaihtoehtoisesti paluuta Alice Springsin lentokentältä, jonne on samanpituinen matka.
 
Voimme järjestää myös lisäpäiviä Alice Springsissa.
Alkaen 2260 AU $/ henkilö, Twin/Double huoneessa, 4 tähden hotelli vaihtoehdolla ja Glamping teltoissa. 

Kysy tarjous. Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus, henkilömäärä sekä toivomasi hotellin tasoluokka. 
5
Päivää
HUOMIOITAVAA:
Matka on suurimmaksi osaksi omatoimimatka. Kaikki hotellivaraukset, mainitut kuljetukset, retket tai ateriat kuuluvat pakettiin. Kuljetukset ja mahdolliset opastukset ovat englanniksi. Suomenkielinen matkaohjelma ja lisätiedot sisältyvät pakettiin, samoin yhteystiedot hätätilanteissa kohteessa.  

Oheinen matkaohjelma on esimerkki sillä matkaohjelma voi muuttua, riippuen vuoden-ajasta tai sesongista. Vahvistamme ohjelman kun suunnittelemme matkaasi. 

 
bottom of page