top of page

Papua Uusi Guinea - Esimerkkiohjelma 

Saapuminen Singaporesta
Kysy tarjous. Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus, henkilömäärä sekä toivomasi hotellin tasoluokka. 
11
Päivää
Päivä 1, Tervetuloa PNG:hen (pe)
Kun saavut Jacksonsin lentokentälle, opas ottaa sinut vastaan ja kuljetus hotellille. Vietät aamutunnit hotellissa ja virkistäydyt pitkän lennon jälkeen. Lounaan jälkeen liity kaupunkikierrokselle.

Kaupungin kiertoajelu sisältää vierailut kansallisparlamentissa (vain ulkona), kansallismuseoon, PNG-taide- ja museogalleriaan, jossa on laaja valikoima esineitä ja sotahistorian kokoelma Papua-Uuden-Guinean ympärillä.

Paga- ja Toguaba-kukkulan huipuilta on näkymät Ela Beachille, PNG-päälaiturille ja Koki kala markkinoille, Hanuabada kylään, joka tarkoittaa "iso kylä" - se oli yksi Port Moresbyn suurin kylä, kunnes se tuhoutui tulipalossa toisen maailmansodan aikana.

Hanuabadan kylät rakensivat talonsa pylväiden varaan ja rakensivat huolellisesti käytävillä mereen. Täällä esitetään viimeinen kulttuuritanssi jäähyväisiksi.

Jos aika sallii, vierailemme Papua-Uuden-Guinean yliopiston tilavalla alueella sijaitsevassa kansallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa, Bomonan toisen maailmansodan hautausmaalla.

Bomanan jälkeen ajamme takaisin hotellille.


Päivä 2, Tarille (la)
Tänä aamuna aamiaisen jälkeen siirryt lentokentälle ja lennät Tariin.

Saapuessasi Tariin tapaat ja sinua tervehtii opas, joka kuljettaa sinut hotelliin, jossa yövyt seuraavat 3 yötä.

Sisäänkirjautumisen jälkeen jatka iltapäivän luontokierrokselle Ambua- ja Tari Gap -alueille.


Päivät 3 ja 4, perinteinen asuminen (su ja ma)
Seuraavana kahtena päivänä uppoudut Huli-kulttuuriin ja sen kiehtoviin perinteisiin.

Huli-ihmiset elävät metsästäen, keräämällä kasveja ja kasvattamalla satoa. He ovat poikkeuksellisia maanviljelijöitä ja edelleen viljelevät maataan ja kasvattavat sikoja päätaloudenaan. Miehet ja naiset asuvat edelleen erillään; Naimattomat miehet asuivat historiallisesti suurissa ryhmätaloissa, vaikka tämä on nykyään poikkeuksellisen harvinaista. Perinteistä pukua pukeutuessaan miehet koristelevat vartalonsa värillisellä savella ja pukeutuvat seremonioihin taidokkaisiin päähineisiin. Tämä juonittelu ja monimutkainen kulttuuri kiehtoo sinua.

Näiden Tarin - kahden päivän tapahtumien kohokohtia ovat mm.
- Tarkkaile hulilaisten kasvomaalauksia varsinaiseen täysin pukeutuneeseen perinteiseen lauluun
- Hulin kyläopiskelu
- Spiritual Dancing -esitys
- Avioliitto- ja seurusteluesitykset
- Tarkkaile Huli-miesten peruukkivalmistuskoulua.
- Tarkkaile perinteistä tulentekoa ja mumua sovituksesta. (Earth Owen)

Pojat, vieraile kalloluolissa, tyttöjen vihkimistanssissa, aurinkotanssissa ja leskessä, meillä on myös viimeisenä päivänä aikaa vierailla Makaran putouksella ja kävellä kyläarkkitehdin pensasköysiä käyttäen suunnitelluilla ja rakentamilla keppisilloilla.


Päivä 5, tiellä (ti)
Tänään aamiaisen jälkeen ajat ylämaan valtatietä lounaspakettien kanssa ja kuljet Mt Hagenille vuoristotiellä 25 paikkaisella bussilla.

Aloitat pitkän matkasi Tari Helan maakunnassa ja päätät Mt Hagen Western Highlandsin maakunnassa. Ajomatka kestää 6-7 tuntia. Maisemat matkan varrella ovat upeat, sillä näet tienvarsikyliä, rotkoja, vesiputouksia ja nopeasti virtaavia jokia ja maisemia.

Matkan varrella pysähdytään ottamaan valokuvia, lounaalle. Lopuksi saavut Mt Hageniin ja siirryt hotellillesi seuraavien 2 yön ajaksi


Päivä 6, laaksot ja tanssi (ke)
Tänä aamuna aamiaisen jälkeen tutustut Mt Hagenin itäpäähän. Kiertue vie sinut Waghin laaksoon Mt. Hagenista. Kunnes Taylor ja Leahy näkivät Waghin vuonna 1933, yleisesti uskottiin, että Papua-Uuden-Guinean vuoret olivat asumatonta erämaata.

Tämän vastakohtana on Waghin laakso, jonka näet tänään; se on hedelmällinen alue, jota peittävät kukoistavat tee- ja kahviviljelmät, joiden välissä on maalauksellisia kylätaloja, joita ympäröivät perinteiset ruokapuutarhat. Upeat ympäröivät vuoret saavuttavat 4000 metrin huipun eteläpuolella ja 4509 metrin korkeudessa pohjoispuolella.

Tämä kiertue vie myös Mt Hagenin markkinoille, Papua-Uuden-Guinean parhaille markkinoille. Torilla käynnin jälkeen lyhyt kierros Mt Hagen Townshipissa. Kun olet käynyt markkinoilla, aja ylös Kuta Range -alueelle, joka kulkee kylien ja ruokapuutarhojen ohi. Pysähdytään valituilla nähtävyyksillä, joista on upeat näkymät Mt Hagenin kylään. Tämä on erittäin hieno näkymä.

Aja sitten useiden Kuta-vuoren kylien läpi ja saavu Olga-vuoren juurelle ja vieraile Poglan kylässä ja vieraile kulttuurikeskuksessa, johon kuuluu vierailu Polgan ja Avin kylissä. Kulttuuritoimintaan kuuluvat Wabagin Hagen Man and Women -laulu sekä Sili Muli -naisetanssijat.

Kiertueen päätyttyä ohitat Mt Hagenin eteläosan ajamalla laaksojen läpi ja ohitat nopeasti virtaavat joet Nebilyerin laaksoon. Tämä laakso ulottuu etelämpänä kohti rajanaapuria Eteläinen ylänkö ja Engan maakuntia.

Nebliyterin laaksossa on joitain maan kahviviljelmiä, ja ihmiset ovat Keski-Länsiylängön ja Etelä-Ylämaan sekakulttuuria. Ihmiset puhuvat täysin eri kieltä kuin Keski-Länsiylängöt ja Etelä-Ylämaan rajalla.

Nebilyerin laaksosta aja edelleen luoteeseen katselemalla erinomaisia maisemia ja vesiputouksia Paiagonan kylään kylätutkimukseen, joka vie sinut paikalliseen kylään. Tämä alue on paljon viileämpi, vaikkakin laaksossa tilanteensa vuoksi. Mt. Hagenin ja Mt. Giluwen jalkojen alla sijaitsevat alueet tuottavat parhaita vihanneksia. Ihmiset ovat aina ystävällisiä ja iloisia ja ovat valmiita tervehtimään vieraita hymyillen.

Kiertue sisältää ainutlaatuisia kulttuuriaktiviteetteja Tambulissa. Nämä ainutlaatuiset ihmiset ja heidän kulttuurinsa sijaitsevat PNG:n toiseksi korkeimman vuoren, Giluwe-vuoren juurella 3600 metrin korkeudessa.

Tällä kiertueella näet perinteisen laulunäytöksen sekä miehille että naisille, perinteiset seurustelunäytökset, perinteiset hautajaiset ja kuolinsyytutkimukset, perinteinen tulenteko ja metsästys, perinteinen mumu-uuni maasta, Moka-esittely ja päällikkö hänen monet vaimonsa.

Sinulle tarjoillaan mumuruokaa maun mukaan ja paljon muuta. Tämä on ainutlaatuinen kulttuuri ja pakko nähdä.

Tämän kiertueen jälkeen palaat hotellillesi.


Päivä 7, Highlands (to)
Tänään aamiaisen jälkeen ajetaan mahtavaa ylängön valtatietä, joka kulkee Itä-Ylämaan maakunnan eksoottisten maisemien, alppi- ja savanniruohojen, tiekylien, Whagin laakson läpi ja ajellaan Whagi-laaksossa juttelemassa ihmisten kanssa tienvarsien toreilla ja kylissä.

Ajo Papua-Uuden-Guinean ylängön moottoritien tätä osaa pitkin on ikimuistoinen ja upea. Ajo kestää 3 tuntia.

Lopuksi laskeudut Daulo Pass -laaksoon ja saavut Gorokan kaupunkiin ja kirjaudut sisään yöksi. Sisäänkirjautumisen jälkeen jatkat puolen päivän kiertueelle Gorokassa, joka sisältää vierailun Asaro Mudmenin kylässä, JK Mckerty -museoon, Gorokan kahvitehtaisiin ja -viljelmiin, taide- ja käsityömarkkinoille, Raunraun-teatterirakennukseen ja MT Kiss -näköalapaikalle.


Päivä 8, rannikolle (pe)
Tänään aamiaisen jälkeen lähdet Gorokasta Madangiin 4x4-ajoneuvolla. Kuljet pitkin mahtavaa ylängön moottoritietä, joka kulkee Itä-Ylämaan maakunnan eksoottisten maisemien läpi.

Näet alppi- ja savanniruohoja, tiekyliä, Ramu-laaksoa, karjatiloja sekä sokeri- ja palmuöljyviljelmiä.

Pysähdyt tietyissä paikoissa, mukaan lukien lounas Kassam Pass -näköalapaikalla Ramu- ja Markham-laaksoissa.

Kaintun kaupunki ja Yonkin pato ovat joitain tämän kiertueen kohokohdista. Ajomatka Papua-Uuden-Guinean tätä osaa pitkin on ikimuistoinen ja upea. Ajomatka kestää 4-5 tuntia.

Lopuksi laskeudut Husinoon ja saavut Madangin kaupunkiin. Täällä yövyt lomakeskus-tyylisessä hotellissa seuraavat 3 yötä. Täydellinen paikka yöpyä Tyynellämerellä ja hengittää viileää Etelä-Tyynenmeren tuulta.

Iltapäivällä Madangin kaupungin kiertoajelu, mukaan lukien Madangin markkinat ja Kalibobon majakka. (3 yötä)


Päivä 9, Madang (la)
Koko päivän kierros Madangissa. Kiertue sisältää Bilbilin keramiikkaesittelyn, Madang Haus tummunan, Bobe-kylän kulttuuritanssien ja viittausten sekä vierailut rannikkokylän ympäristöön.

Iltapäivällä voit mennä snorklaamaan tai sukeltamaan läheiselle lomakeskuksen rannalle.


Päivä 10, Port Moresbyyn (su)
Aamiaisen jälkeen voit osallistua puolen päivän satamaristeilylle snorklaukseen ja sukeltamiseen ennen iltapäivälentoa Port Moresbyyn.


Päivä 11, lähtöpäivä (ma)
Tänä aamuna aamiaisen jälkeen liityt Port Moresbyn kaupunkikierrokselle, jonka olemme ehkä jättäneet pois ensimmäisenä päivänä tai vain vapaa-ajan viettoon uima-altaassa tai lepoon.

Syö lounas hotellissa ja lounaan jälkeen lähdemme Jacksonin kansainväliselle lentokentälle kansainväliselle lähtölennolle.
HUOMIOITAVAA:
Matka on suurimmaksi osaksi omatoimimatka. Kaikki hotellivaraukset sekä mainitut kuljetukset, retket tai ateriat kuuluvat pakettiin. Kuljetukset ja mahdolliset opastukset ovat englanniksi. Suomenkielinen matkaohjelma ja lisätiedot sisältyvät pakettiin, samoin yhteystiedot hätätilanteissa kohteessa.  

Oheinen matkaohjelma on esimerkki sillä matkaohjelma voi muuttua, riippuen vuoden-ajasta tai sesongista. Vahvistamme ohjelman kun suunnittelemme matkaasi. 

 
bottom of page