top of page
Etsi
  • Writer's pictureAsko Meriläinen

Aktiivinen Brisbane

Päivitetty: 27. heinäk. 2021

Queenslandin Brisbane on mitä parhain kohde, jos haluat kokeilla erilaisia aktiviteetteja. Queenslandia ei turhaan kutsuta aurinko-osavaltioksi, sillä auringonpaistetta riittää. Lämpötilakin on miellyttävä, sillä Brisbanessa saa nauttia subtrooppisesta ilmastosta ympäri vuoden.


Kesällä (joulu–helmikuu) ylin lämpötila on noin 30 °C, mutta kesä on myös sateisin kausi. Talvi taas on yleensä kuiva ja leuto. Useimmat päivät ovat aurinkoisia, ja keskilämpötila on 17 °C.


Jo keskustasta voit lähteä esimerkiksi melomaan Brisbanen jokea pitkin. Joelta päin avautuvat huikeat maisemat keskustan pilvenpiirtäjiin, Kenguru Pointin kallioille sekä Story Bridgen sillalle. Voit myös vuokrata vesiskootterin tai sähköveneen päiväksi.


Brisbanessa on yli 16 000 km pyöräreittejä, ja suosituimmat ovat keskustassa joen varrella. Kaupunkipyörän voi vuokrata muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi, ja voit palauttaa sen eri paikkoihin. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä, jotta pääset käyttämään pyöriä. Huomioi, että kypärän käyttö on pakollista Australiassa ja ilman kypärää ajosta seuraa sakkorangaistus. Onneksi kypäriä on yleensä joka toisen pyörän korissa, ja niitä voi lainata.


Jos pidät vaativimmista aktiviteeteista, Kenguru Pointin kallioilla pääset myös kalliokiipeilemään. Jos se ei vielä riitä, voit nousta Story Bridgen korkeuksiin päivittäin järjestettävien ryhmänousujen mukana. Voit myös nousta sillan korkeuksiin auringon laskiessa, jolloin kaupungin valot valaisevat upeasti jokea.

Kaupungin ulkopuolella, vain 30–60 minuutin päässä keskustasta pääset kokemaan jo aivan muuta. Moretonin lahdella voit snorklata, ruokkia delfiinejä tai lähteä risteilylle katsomaan valaita. Jos taas lähdet sisämaahan päin, pääset tapaamaan koaloja Lone Pine Koala Sanctuarylla, vaeltamaan sademetsissä tai kokemaan Australian alkuperäisväestön kulttuuria. Tästä kokemuksesta käytetään nimeä Spirits of Red Sand.


Voit viettää toki myös mukavan rennon päivän. Lähde piknikille johonkin lukuisista puistoista. New Farmin puisto on oma lempipiknikpuistoni, jonne pääsee helposti lautalla tai kävellen. Southbankin alueelta löydät myös useita piknikalueita sekä laguunin ja hiekkarannan, jossa voit rentoutua.


Ota eväät mukaan puistoretkelle. Puistoista löytyy sähkö- tai kaasugrillejä, jotka ovat joko ilmaisia tai toimivat kolikoilla. Sunnuntaisin puistot ovat yleensä aika kansoitettuja, sillä paikalliset tapaavat ystäviään ja nauttivat piknikeistä. Queenslandilaiset ovatkin varsinaista grillikansaa.Author: Asko Meriläinen, 11 Toukokuuta 2021

Photo Credits: Asko Meriläinen

28 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page