top of page
Etsi

Tasmania, Vol. 3 – Upea itärannikko


Kesäkuussa pääsin viettämään muutaman viikon Tasmanian saarella. Matkalla pääsin tutustumaan rauhassa Australian toiseksi ja kolmanneksi vanhimpiin kaupunkeihin, Hobartiin ja Launcestoniin.


Vietettyäni aikaa kaupungissa halusin kuitenkin lähteä enemmän luontoon ja nähdä Tasmanian upeat maisemat. Kohteeni olivat Coles Bay ja Freycinetin kansallispuisto. Valitettavasti rannikkotie Hobartista Coles Baylle oli tällä kertaa suljettu tietöiden takia, mutta olen kuullut, että tämä maisemareitti itärannikkoa pitkin on upea ja paras reitti. Ajettuani laakeiden viljelysmaiden, viinitilojen ja lammaslaumojen ohi kuljimme ylös vuorille ja sieltä taas alas rannikolle ja Coles Baylle.


Enkä ollut pettynyt! Coles Bay on pieni kylä Tasmanian itärannikolla ja samalla portti Freycinetin kansallispuistoon. Freycinet tarjoaa parhaimmat vaellus- ja kävelyreitit upeissa maisemissa. Suosituin kävelyreitti onkin Wineglass Bayn näköalapaikalle, joka on vain 45 minuutin kävelymatkan päässä. Eikä turhaa, sillä tämä on Tasmanian eniten kuvattu maisema. Vaihtoehtoisesti voit lähteä Wineglass Bayn risteilylle. Päiväristeilyt lähtevät Coles Baylta, ja tarjolla on monta eri vaihtoehtoa.Freycinetin kansallispuisto on tunnettu valkoisista hiekkarannoistaan, eristyksiin jääneistä lahdistaan ja runsaasta linnustosta. Tämän lähemmäksi luontoa on vaikea päästä.Matka Coles Baylle kulkee monien viinitilojen ohi. Yksi ehkä suosituin viinitilakohde on Devils Corner ja heidän näköalatorninsa. Täältä avautuvat upeat maisemat Freycinetin niemimaalle, ja voit tietenkin maistella viinejä tai paikallisia ostereita.


Paras tapa tutustua itärannikkoon on lähteä matkaan autolla. Vältä ajoa auringonlaskun ja auringonnousun välillä, sillä villieläimet, kuten wallabyt tai Tasmanian paholaiset, liikkuvat pimeän aikaan. Jos kuitenkaan et halua ajaa, voimme järjestää kuljetukset, opastetut retket tai yksityisen lennon esimerkiksi Hobartista.


Author and Photos: Asko Meriläinen

10 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page