Uuden-Seelannin junamatkat

Koe koko Uuden-Seelannin kauneus junalla 

Uusi-Seelanti tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä, ja junamatka maan halki on yksi mukavimmista tavoista päästä näkemään niin Tyynenmeren rannat, majesteettiset vuoret, vuonot, viinitilat kuin tulivuoretkin. Uuden-Seelannin junamatkalla voit matkustaa sekä Pohjois- että Eteläsaaren läpi, ja samalla pääset tutustumaan Uuden-Seelannin upeimpiin kaupunkeihin ja niiden mielenkiintoiseen historiaan. 

Suunnittelemamme 14 päivän matka aloitetaan maailman seikkailujen pääkaupungista, eli Queenstownista, ja se päättyy vilkkaaseen Aucklandiin. Halutessasi voit myös aloittaa junamatkan Aucklandista ja päättää sen Queenstowniin. 

Haaveiletko Uuden-Seelannin

kokemisesta junasta käsin?

Ota meihin yhteyttä, niin voimme auttaa sinua suunnittelemaan onnistuneen ja itsesi näköisen matkan.

The Remarkables, Queenstown, Uusi-Seelanti

Matka alkaa Queenstownista

Queenstownissa riittää tekemistä, ja sinne saavuttuasi voit vaikkapa nousta gondolalla ylös vuorelle aivan keskustasta tai tehdä järviristeilyn Wakatipu-järvelle höyrylaivalla. Rohkeimmille on tarjolla esimerkiksi benji- tai laskuvarjohyppyjä, jetboating-venekyytejä, koskenlaskua, ziplining-vaijeriliukua tai maastopyöräilyä vuoristossa.

Kaupunki tarjoaa kuitenkin myös rauhallisempia aktiviteetteja, kuten kalastusta, melontaa, pyöräilyä tai viinitilavierailuja. Kesällä pääset golfaamaan upeissa maisemissa ja talvella laskettelemaan Queenstownin alueen useilla laskettelurinteillä.

Queenstownista lennetään hurmaavaan Christchurchiin, jossa pääset tutustumaan kaupungin katumaalauksiin, historialliseen kaupunginosaan ja kasvitieteelliseen puutarhaan, tai osallistumaan opastetulle kierrokselle historiallisen raitiovaunun kyydissä. Myös punting-veneretki Avon-joella on kokemisen arvoinen.

Coastal Pacific -junalla Pictoniin

Christchurchista pääset aloittamaan varsinaisen junamatkan, kun matkustat Coastal Pacific -maisemajunan kyydissä Pictoniin. Tätä junamatkaa pidetään yhtenä Uuden-Seelannin kauneimmista, joten saat takuulla nauttia upeista näkymistä.

Christchurch, Uusi-Seelanti

Junamatka kulkee Tyynenmeren rannikkoa pitkin kohti pohjoista meren ja vuorten välissä, ja sen aikana pääset näkemään syrjäisiä rantoja, viinitiloja, karua rannikkoa ja vaikuttavia maisemia. Kun olet saapunut Pictonin asemalle, pääset lyhyen kävelymatkan päästä jatkamaan matkaa lautalla Wellingtoniin, eli Uuden-Seelannin pääkaupunkiin. Lauttamatka on yksi maailman upeimmista.

Seuraavaksi pääset viettämään aikaa Wellingtonissa, ja siellä sinun kannattaa tutustua historiaan vierailemalla Te Papa -museossa ja lähtemällä ajelulle historiallisella kaapelivaunulla. Wellingtonissa pääset myös tapaamaan kiivilintuja ja muita Uuden-Seelannin eläimiä Zealandia Ecosanctuarylla. Kaupungin lähistöllä voit tutustua alueen monipuolisiin viineihin lähtemällä viinitilakierrokselle.

Northern Explorer -junalla tulivuorille

Wellingtonista pääset jatkamaan Uuden-Seelannin junamatkaasi Northern Explorer -junalla, joka vie sinut maailmanperintöluetteloon kuuluvan Tongariron kansallispuiston asemalle. Kansallispuisto tarjoaa runsaasti aktiviteetteja, sillä talvisin se on mainio kohde laskettelulle ja kesällä vaelluksille, tai vaihtoehtoisesti voit pelata golfia, kalastaa, pyöräillä maastossa tai nauttia hotellin palveluista.

Wellington, Uusi-Seelanti

Kansallispuistossa pääset näkemään kolme aktiivista tulivuorta: Tongariro, Ngauruhoe (Tuomiovuori eli Mount Doom Taru sormusten herrasta -elokuvissa) ja Ruapehu.

TranzAlpine ja upeat maisemat

Lähde unohtumattomalle matkalle Etelä-Alppien halki TranzAlpine-junalla. Tätä junamatkaa pidetään yhtenä maailman vaikuttavimmista matkoista, sillä se kattaa vaikuttavat 223 kilometriä alusta loppuun ja kestää vajaat 5 tuntia.

TranzAlpine-junamatka vie sinut rannikolta rannikolle Great Dividen kautta, joka on valtava vuoristoketju, joka kulkee Uuden-Seelannin Eteläsaaren halki. Valmistaudu kokemaan tämän alueen kunnioitusta herättävää kauneutta, kun kuljet sen lannistumattoman vuoriston läpi.

Idässä sijaitsee rauhallinen Christchurchin kaupunki, jossa voit rentoutua kauniissa puutarhoissa. Voit myös lähteä hevosvaellukseen Springfieldistä, joka vie sinut vuorten halki. Lännessä Brunner-järvi on loistava paikka rentoutua ja nauttia rauhasta. Lisäksi voit tutustua jäätikkömaahan Greymouthista. Keskustassa sijaitseva Arthur’s Pass tarjoaa erilaisia upeita vuoristovaelluksia.

TranzAlpine, Uusi-Seelanti
Auckland, Uusi-Seelanti

Aisti Uusi-Seelantilaisen suurkaupungin tunnelmaa Aucklandissa

Tongariron kansallispuistosta pääset jatkamaan Uuden-Seelannin junamatkaasi maan suurimpaan kaupunkiin eli Aucklandiin. Siellä sinun kannattaa vierailla esimerkiksi Auckland War Memorial -museossa, jossa pääset tutustumaan Uuden-Seelannin sekä maorien historiaan ja kulttuuriin. Jos haluat kokea Aucklandin maisemat parhaalta mahdolliselta näköalapaikalta, sinun kannattaa vierailla Aucklandin Sky Towerissa, josta avautuu upeat maisemat kaupungin ja sataman ylle.

Jotta saat Aucklandin vierailustasi kaiken irti, sinun kannattaa tutustua paikallisiin ravintoloihin vaikkapa idyllisellä Parnellin alueella tai ottaa taksi Ponsonbyn alueelle. Myös lauttamatka historialliseen Devonportiin on upea kokemus, tai voit halutessasi nauttia päivällisen jossakin monista satamaravintoloista Wynyard Quatersin tai Princes Wharfin alueella.

Waiheken saarelle on kätevä poiketa Aucklandista lautalla, ja se on maailmankuuluine viinitiloineen mainio kohde viinien ystävälle. Waiheken saari on Haurakin lahden tiheimmin asuttu ja toiseksi suurin saari. Monilla paikallisilla onkin saarella myös omat lomapaikkansa, eikä ihme, sillä saarella on upeat maisemat, ja se sijaitsee vain lyhyen lauttamatkan päässä vilkkaasta Aucklandin keskustasta.

Ota rohkeasti yhteyttä ja aloitetaan suunnittelu yhdessä!

Matkakartoitus FI

Yhteystiedot:

* Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käsittelemisen. Lomakkeen lähettäminen ei sido sinua mihinkään.