top of page

Puutarhoja, Vuoria ja Pingviinejä

Matkustusaika ympäri vuoden

Kysy tarjous. Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus, henkilömäärä sekä toivomasi hotellin tasoluokka. 
8
Päivää
Näe Uuden-Seelannin Eteläsaaren kauneimmat kohteet sekä uniikit eläimet. Matkan voit myös aloittaa käänteisenä Dunedinistä ja päättää Christchurchiin. 

Paketin yhteyteen on myös helppo lisätä maisemajuna ja lautta Wellingtonista sekä kaunis Queenstown etelässä. Kysy lisää, kun teemme sinun tarjoustasi. 


Päivä 1, Tervetuloa Christchurchiin
Saapumisen jälkeen kuljettaja tapaa sinut ja vie sinut keskustan hotellillesi. Rentoudu tai tutustu rauhassa keskustaan.

Syö illallinen yhdessä Riverside Merket-alueen monista ravintoloista.


Päivä 2, Puutarhakaupunki
Christchurch tunnetaan monista vihreistä puutarhoistaan. Itse asiassa kaupungissa on yli 1200 puistoa ja puutarhaa. Täten kaupunki tunnetaan perinteisesti "puutarhakaupunkina".

Eteläsaaren suurin kaupunki tarjoaa kauniit näkymät vihreiden kukkuloiden huipulta Tyynellemerelle ja Canterbury tasangoille. Taustalla näet myös majesteettiset Etelä-Alpit.

Vieraile tänään halutessasi Christchurchin kasvitieteellisessä puutarhassa ja liity opastetulle punting-kierrokselle Avon-joella. Kulje historiallisella raitiovaunulla kaupungin ympäri tai aja gondolilla ylös kukkuloille (pääsyliput eivät sisälly pakettiin).

Vieraile myös kaupungin perintökohteissa, museoissa, gallerioissa ja nauti vilkkaasta ravintolamaailmasta.

Lisäksi voisimme järjestää yksityisen opastetun kävelykierroksen kaupungin keskustassa. Kysy lisää, kun laadimme tarjoustasi.


Päivä 3, lampaat, kukkulat ja vuoret
Nouda vuokra-autosi aamulla ja aloita matkasi kohti Etelä-Alppeja. Nauti aina muuttuvista maisemista, kun ajat tasangoiden ja kukkuloiden halki kohti vuoria.

Arvioiden mukaan Uudessa-Seelannissa on yli 25 miljoonaa lammasta, ja näet varmasti monta tämän päivän ajomatkalla.

Pysähdy aamukahville idyllisessä pikkukaupungissa, Geraldine ja lounaalle kauniissa järvenrantakaupungissa Tekapossa.

Vieraile Tekapossa myös Good Shepherd kirkossa ja lammaskoirapatsaalla joista avautuvat upeat valokuvausmahdollisuudet ja maisemat. 

Iltapäivällä saavut Aorakiin, Mount Cook Villageen ja kirjaudu sisään hotelliisi. Tämän illan illallinen hotellin ravintolassa sisältyy pakettiin.

Ajoaika, n. 4 tuntia ilman pysähdyksiä


Päivä 4, Aoraki
Aoraki, Mount Cook on Uuden-Seelannin korkein vuori, ja kansallispuisto tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja.

Muista ottaa hyvät kengät, sillä tarjolla on kävelyreittejä helpoista 3 tunnin reiteistä, vaativimpiin vaelluksiin. Halutessasi voit myös osallistua maisemalennolle, joka vie sinut vuorten ylle ja tarjoaa myös laskeutumisen lumisen vuoren korkeuksiin. Jos mieluiten pysyt maantasolla, voit myös lainata maastopyöriä hotellilta päiväksi (lennot ja pyörävuokraus ei sisälly pakettiin, kysy lisää varauksen yhteydessä).

Kun aurinko on laskenut, liity tähtien katselukierrokselle ja opi lisää eteläisen pallonpuoliskon yötaivaasta. Dark Sky Reserve -alueella sijaitseva alue on yksi maailman parhaista nähdä tähtitaivas ja Linnunrata. Vähäinen valosaaste tarjoaa luonnollista pimeyttä ihanteelliseen tähtien katseluun.

Illallinen sisältyy pakettiin hotellin ravintolassa.


Päivä 5, järvet, kylpytynnyrit ja Dunedin
Täyden buffetaamiaisen jälkeen kirjaudu ulos ja jatka kohti etelää. Vain tunnin ajomatkan päässä Aorakista voit hemmotella itseäsi ja viettää 90 minuuttia kylpytynnyreissä, joissa käytetään puhdasta Uuden-Seelannin vuoristovettä.

Kun olet rentoutunut tarpeeksi, pysähdy lounaalle kadun toisella puolella uniikissa kahvilassa ja galleriassa, The Wrinkly Ramsissa, ennen kuin jatkat matkaa Tyynenmeren rannikolle.

Seuraava pysäkki on historiallinen kaupunki, Oamaru, jossa voit nauttia iltapäiväkahvin ja käydä erikoisessa museossa, Steampunk HQ:ssa (pääsymaksu ei sisälly hintaan, maksetaan paikan päällä).

Sitten viimeiseen määränpäähäsi Dunedin on vain lyhyt ajomatka. Kun tulet kaupunkiin, käy ensimmäiseksi Signal Hill näköalapaikalla josta näet koko kaupungin ja rannikon. Palauta sitten autosi ja suuntaa hotellillesi.


Päivä 6, Linna, eläimet ja lunto 
Liity upealle päiväretkelle ja matka ajassa taaksepäin Uuden-Seelannin Linnaana, jota seuraa erityinen villieläinristeily -kokemus ja pingviinien katselu kierros.
 
Vierailet ensin Uuden-Seelannin ainoassa linnassa, Larnachin linnassa, joka sijaitsee Otagon niemimaan keskellä. Suosittelemme lyhyttä kävelyä kauniissa puutarhoissa, jotka on tunnustettu kansainvälisesti merkittäviksi.

Kiertue jatkuu Otagon niemimaalla Wellers Rock Wharfiin, jossa pääset tunnin kestävälle Wildlife Cruise -risteilylle. Näet maailman ainoan kuninkaallisten albatrossien pesimäpaikkan mantereella. Katso, kuinka nämä valtavat linnut liukuvat sisään merestä ja nousevat korkealle rinteellä pesiensä yläpuolelle.

Risteilet historiallisen majakan alla, joka on korkealla vulkaanisten kallioiden yläpuolella. Katso, kuinka hylkeet leikkivät ja uivat lähellä pesimäyhdyskuntiaan alla. Sitten on lyhyt matka merelle, jossa näet muita albatrosilajeja, merimetsoja, muita harvoin nähtäviä merilintuja. Joskus saatamme havaita sinisiä pingviinejä, delfiinejä tai suuren merileijonan.

Viimeinen kiertueesi vie sinut Penguin Place -suojelualueelle. Ota selvää, miksi kauniit, omituiset keltasilmäiset pingviinit ovat uhanalaisimpia kaikista maailman pingviinilajeista. Löydät niitä vain muutamalta alueelta Uuden-Seelannin kaakkoisrannikolla ja muutamalta syrjäiseltä Etelämantereen saarelta. Sinulla on loistava tilaisuus nähdä nämä harvinaiset linnut luonnossa (pingviinien havaitseminen ei ole taattua ja katselu vaihtelee vuodenajasta riippuen).

Mutta kyse ei ole pelkästään pingviineistä, vaan kun kävelet uudistuvan alkuperäisen pensaan läpi, opas osoittaa erityisiä kotoperäisiä kasveja. Penguin Placen tiimi on istuttanut tuhansia puita ja kasveja viime vuosina tarjotakseen turvallisen ympäristön pingviineille. Alueella asuu myös Uuden-Seelannin turkishylje- ja sinipingviinipopulaatiot.

Opit suojelu- ja vapaaehtoistyöstä, jota tällä hetkellä tehdään tämän erityisen lajin selviytymisen varmistamiseksi. Lippusi hinta menee suoraan näiden ponnistelujen auttamiseksi jatkumaan tulevaisuudessa.

Päiväkierros päättyy sitten rentoon ajoon takaisin kaupunkiin Otagon satamaa pitkin Low Roadia pitkin.

Tälle kiertueelle vaaditaan keskitasoinen kunto. Saatat joutua kävelemään jopa 1,5 km ja mahdollisesti käyttämään useita portaita.


Päivä 7, Arkkitehtuuria
Uuden-Seelannin vanhimmassa kaupungissa on suuri kokoelma Edvardiaanisia ja Viktoriaanisia rakennuksia, mukaan lukien arkkitehtoninen mestariteos, Dunedinin rautatieasema.

Tutustu kaupunkiin kävellen ja vieraile Otago-museossa tai Toitu Otago Settlers musoessa saadaksesi tietoa alueen ja ihmisten historiasta.

Kaupunki tunnetaan myös Unescon nimeämänä kirjallisuuden kaupunkina. Jos olet kiinnostunut, voit liittyä kirjalliselle kävelykierrokselle tai käydä Hard to Find kirjakaupassa tai yliopiston kirjakaupassa.

Kaupunki saattaa olla pieni, mutta se on vilkas yliopistokaupunki, jossa on paljon nähtävää ja tehtävää. Löydät jokaiselle jotakin gallerioista katutaiteeseen. Museoista ravintoloihin, ulkoilmakahviloihin ja baareihin.

Tulet rakastumaan Dunediniin ja haluat tulla takaisin!


Päivä 8, missä seuraavaksi?
Tämä on viimeinen aamusi Dunedinissa ja seuraava matkasi odottaa. Aamiainen ja lentokenttäkuljetukset sisältyvät pakettiin.

Voit matkustaa täältä helposti Queenstowniin, maailman seikkailupääkaupunkiin. Queenstown on vain lyhyen ajomatkan tai lennon päässä, ja maisemat ovat upeimmat. Kysy lisää, kun laadimme tarjoustasi.
HUOMIOITAVAA:
Matka on suurimmaksi osaksi omatoimimatka. Kaikki hotellivaraukset, aamiaiset sekä mainitut kuljetukset, retket tai ateriat kuuluvat pakettiin. Kuljetukset ja mahdolliset opastukset ovat englanniksi. Suomenkielinen matkaohjelma ja lisätiedot sisältyvät pakettiin, samoin yhteystiedot hätätilanteissa kohteessa.  

Oheinen matkaohjelma on esimerkki sillä matkaohjelma voi muuttua, riippuen vuoden-ajasta tai sesongista. Vahvistamme ohjelman kun suunnittelemme matkaasi. 

 
bottom of page