Ryhmämatka Australian ihmeet

Kuumia lähteitä, Uluru, Iso valliriutta, Blue Mountains, Sydney, Cairns ja Melbourne 
1/13
Näe ja koe Australian monipuolisuus pienryhmämatkalla suomalaisen matkanjohtajan mukana. Koet suurkaupunkien kansainvälisen tunnelman, maistelet paikallisia viinejä Victoriassa, nautit illallisen tähtitaivaan alla Ulurulla ja pääset tutustumaan Sydneyn oopperatalon tarinoihin, historiaan ja taikuuteen. Näet myös Australian monipuolisen luonnon, tapaat koaloita, kenguruja ja krokotiileja sekä pääset kokemaan värikkään vedenalaisen maailman Isolla valliriutalla. 

Kahden viikon paketti sisältää paljon nähtävää, huolellisesti suunniteltuja päiväretkiä ja korkeatasoisia ravintolaelämyksiä koko matkan ajan.  
Sinulla on myös omaa aikaa nauttia lomastasi ja rentoutua. Varaa nopeasti, sillä paikkoja on rajoitettu määrä, enintään 18 henkeä. 
 
Matkaohjelman yhteenveto: 
Päivä 1,     Tervetuloa Australiaan
Päivä 2,     Suurkaupungin kujat ja kahvilat, Melbourne
Päivä 3,     Vihreät kukkulat, kuumia lähteitä ja viiniä
Päivä 4,     Punaisen keskuksen tähdet
Päivä 5,     Auringonnousu Ulurulla ja Kata Tjutan tarinoita
Päivä 6,     Kamelisafari ja vilkas Sydney 
Päivä 7,     Sydney, Oopperatalo ja Harbour Bridge 
Päivä 8,     Sydney, koe kaupungin syke tai rentoudu rannalla. Päivä on sinun 
Päivä 9,     Koalat, Kengurut ja Siniset vuoret
Päivä 10,   Tropiikin palmut ja Cairns
Päivä 11,    Maailman ihmeet, Iso Valliriutta
Päivä 12,    Sademetsiä ja krokotiilejä
Päivä 13,    Cairnsin rento ilmapiiri, päivä on sinun
Päivä 14,    Minne seuraavaksi? 

Päivä 1. Tervetuloa Melbourneen

Melbournen lentokentällä sinua on vastassa kuljettaja, joka vie sinut suoraan keskustan hotellille. Pääset kirjautumaan huoneeseesi, jossa voit rauhassa levätä pitkien lentojen jälkeen. Jos saavut aikaisin aamulla, nauti aamiainen hotellilla. 

Hotellisi on keskeisellä paikalla, ja siitä on helppo lähteä kävelylle esimerkiksi kaupungin kuuluisille kujille, joista löydät kaupungin parhaat kahvilat. 

Illalla tapaat ryhmän hotellilla, jossa nautimme yhdessä kolmen ruokalajin tervetuliaisillallisen ja tutustumme kanssamatkaajiin. 

Majoitus: Pullman on the Park, 5 tähteä
Ateriat: 
-    IllallinenPäivä 2. Kansainvälinen Melbourne

Aamiaisen jälkeen tapaamme hotellin aulassa ja lähdemme tutustumaan Melbournen keskustaan ja nähtävyyksiin ryhmänjohtajan kanssa. 

Tutustut Melbournen ikonisiin maamerkkeihin ja historiaan ja näet myös kaupungin korkealta pilvenpiirtäjän huipulta. 

Ajamme historiallisella Melbournen raitiovaunuilla ja vierailemme kiinalaisessa kaupungissa. 

Iltapäivä on sinun, ja voit lähteä St. Kildan rannalle tai halutessasi vierailla kaupungin useissa museoissa tai gallerioissa. 

Majoitus: Pullman on the Park, 5 tähteä
Ateriat: 
-    AamiainenPäivä 3. Mornington Peninsulan kuumat lähteet ja viinitilat

Tapaamme aamulla aamiaisen jälkeen ja lähdemme päiväksi Morningtonin niemimaalle. Aloitamme aamun rentoutumalla kuumissa lähteissä, saunassa ja höyryhuoneessa. 

Nautimme lounaan yhdessä niemimaan monista viinitiloista, jossa pääset myös maistelemaan tilan viinejä. 

Lounaan jälkeen käymme vielä parilla viinitilalla, jossa pääset maistelemaan paikallisia viinejä. 

Ennen kun lähdemme takaisin kohti Melbournea, pääset ihailemaan Port Phillipin lahden maisemia kaapelivaunun kyydistä.

Majoitus: Pullman on the Park, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen
-    Lounas
-    Viinimaistelut Päivä 4. Punaiseen keskukseen 

Jätämme vilkkaan suurkaupungin ja lennämme aamupäivällä Australian Punaiseen keskukseen, Ayers Rockille. 

Majoitumme Ayers Rockin lomakeskuksessa, jonka taustalla siintää kuuluisa maamerkki, Uluru. 

Iltapäivällä voit rentoutua hotellin uima-altaalla tai tutustua alueeseen. Nautimme yhdessä illallisen aavikon tähtitaivaan alla. 

Illallinen alkaa alkupaloilla ja jäähdytetyllä kuohuviinillä hiekkadyyneillä, josta on näkymät Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon. Kun aurinko laskee ja pimeys laskeutuu, pääset kuuntelemaan didgeridoon ääntä ja tapaat illallispöydässä muut matkaajat, joiden kanssa nautit unohtumattoman ruokailukokemuksen.

Tarjolla on valikoima australialaisia viinejä ja olutta samalla, kun ensimmäinen ruokalaji tarjoillaan pöytäänne. Yötaivaan tuikkiessa sinut toivotetaan tervetulleeksi kokin noutopöytään, jossa tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja juuri valmistetulta, pensastuckerin inspiroimalta menulta. 

Tähtipuhuja kertoo (englanniksi) eteläisen yötaivaan tähdistä. Paikanna Eteläristi, horoskooppimerkit, Linnunrata sekä planeetat ja galaksit. 

Majoitus: Desert Garden Hotel, 4,5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen
-    IllallinenPäivä 5. Uluru, Kata Tjuta (Olgas) ja Field of Lights -taideteos

Aloitamme aamulla aikaisin ja lähdemme katsomaan auringonnousua Talinguru Nyakunytjakussa, Ulurun auringonnousun katselualueella. Näet, kuinka Ulurun värit muuttuvat auringon kohotessa taivaalle. 

Myöhemmin jatkamme matkaa Kata Tjutaan, jossa lähdemme Walpa Gorgen kävelylle oppaan mukana ja opimme lisää harvinaisista aavikon kasveista. Matkalla Kata Tjutaan oppaamme kertoo muinaisen maan historiasta ja geologiasta. 

Auringonlaskun jälkeen lähdemme ihailemaan Field of Lights -valokenttää. Teos sisältää noin 50 000 valoa yli seitsemän jalkapallokentän kokoisella alueella. Kauniit valot loistavat eri väreissä niin kauas kuin silmä kantaa.

Koska aloitamme aamun jo ennen auringonnousua, aamiainen ei sisälly pakettiin. Voit ostaa huoneeseen pientä purtavaa lomakeskuksen ruokakaupasta. Aamukahvi/tee tarjoillaan retkellä.  

Majoitus: Desert Garden Hotel, 4,5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamutee/kahvi 
-    Lounas 
 


Päivä 6. Auringonnousu, kamelisafari ja kohti Sydneytä

Lähdemme aamuretkelle rauhallisella opastetulla tunnin kameliratsastuskierroksella punaisten hiekkadyynien yli viileässä, kirkkaassa aamuilmassa. Näet upean auringonnousun Ulurun ja Kata Tjutan yllä samalla, kun aavikko herää eloon. 
 
Australialla on pitkä historia kameleiden kanssa. Ensimmäiset kamelit tuotiin jo 1840 luvulla auttamaan Australian erämaan retkikunnan matkoille. Tänä päivänä Australian aavikolla elää arviolta yli miljoona villi kamelia. 

Retki alkaa noin tuntia ennen auringonnousua, ja paluu on noin kello 8.30. Nauti aamiainen, kun palaamme hotellille.  

Iltapäivällä lennämme Sydneyhyn, jossa kuljetus keskustan hotellille. 
Hotelli on keskeisellä paikalla, josta on helppo kävellä lyhyt matka esimerkiksi kuuluisalle Sydneyn oopperatalolle. 

Nautimme yhdessä kolmen ruokalajin illallisen hotellin tunnelmallisessa ravintolassa. 

Majoitus: Sofitel Sydney Wentworth, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen
-    IllallinenPäivä 7. Sydneyn kuuluisat maamerkit

Aamiaisen jälkeen tapaamme hotellin aulassa ja lähdemme tutustumaan Sydneyn nähtävyyksiin ryhmänjohtajan kanssa. 

Aloitamme päivän Sydneyn kasvitieteellisestä puutarhasta, josta pääset ottamaan parhaat valokuvat oopperatalosta ja Sydneyn Harbour Bridge -sillasta. 

Aamupäivällä vierailemme oopperatalolla, jossa oppaan kanssa lähdemme kierrokselle oopperatalon historiaan ja näemme ikonisen maamerkin myös sisältä. 

Jatkamme kierrosta historialliselle Rocksin alueelle ja käymme Harbour Bridge -sillan tornissa. 

Iltapäivällä voit tutustua kaupungin keskustaan omassa rauhassa. 

Majoitus: Sofitel Sydney Wentworth, 5 tähteä
Ateriat: 
-    AamiainenVallinnainen illallisristeily Sydneyn satamassa, 195 AU$/henkilö 
Lähde illallisristeilylle Sydneyn satamaan, josta näet kaupungin ja kuuluisat maamerkit, kun kaupungin valot syttyvät. Sisältää kolmen ruokalajin illallisen sekä ruokajuomat (olutta, viiniä, virvoitusjuomia sekä kahvia tai teetä). Päivä 8. Vapaapäivä Sydneyssä

Tämä päivä on sinun. Voit lähteä Bondin tai Manlyn kuuluisille rannoille tai viettää päivää kaupungin useissa kauppakeskuksissa. Sydney onkin mainio paikka ostaa tuliaiset kotiin vietäväksi.

Jos pidät kävelystä, suosittelen kaunista kävelyreittiä veden äärellä Woolloomooloosta Anzac Bridgelle. Tämä 11 km:n reitti kulkee useiden maamerkkien kautta, kuten oopperatalo, Harbour Bridge ja Darling Harbour. Pysähdy lounaalle johonkin useista Barangaroon ravintoloista tai vieraile SEA LIFE Sydney Aquariumissa. 

Vaihtoehtoisia Sydneyn nähtävyyksiä ovat kiinalainen kaupunki tai Tarongan eläintarha. Vieraile myös Sydney Towerissa, josta avautuvat upeat näkymät. 
Matkanjohtaja on käytettävissäsi, ja järjestämme ylimääräisiä kaupunkiretkiä päivän aikana. 

Majoitus: Sofitel Sydney Wentworth, 5 tähteä
Ateriat: 
-    AamiainenVallinnainen illallisristeily Sydneyn satamassa, 195 AU$/henkilö 
Lähde illallisristeilylle Sydneyn satamaan, josta näet kaupungin ja kuuluisat maamerkit, kun kaupungin valot syttyvät. Sisältää kolmen ruokalajin illallisen sekä ruokajuomat (olutta, viiniä, virvoitusjuomia sekä kahvia tai teetä). Päivä 9. Blue Mountains, siniset vuoret ja Australian eläimet 

Lähdemme aamiaisen jälkeen Blue Mountainsin upeisiin maisemiin. 

Aloitamme vierailulla Featherdalen villieläinpuistossa. Täällä tapaat Australian uniikkeja eläimiä, voit ottaa valokuvia koalan kanssa, ruokkia kenguruja ja nähdä vompatteja, dingoja ja pikku pingviinejä. 

Echo Pointissa voit nauttia upeista näkymistä huikeaan Jamisonin laaksoon ja "kolme sisarusta" -kivimuodostelman. 

Nautimme kahden ruokalajin lounaan upeissa maisemissa ja jatkamme matkaa yhteen päivän kohokohdista, Scenic Worldiin, jossa sijaitsee maailman jyrkin rautatie. 

Aja Scenic Railway -junalla alas laaksoon, jos uskallat, ja palaa takaisin kaapelivaunulla. Ja täydentääksesi Scenic World -kokemuksesi kulje 370 metriä vuoren kuilun yläpuolella. 

Majoitus: Sofitel Sydney Wentworth, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen
-    Lounas Päivä 10. Trooppiseen Queenslandiin 

Aamiaisen jälkeen ehdit vielä tutustua Sydneyn nähtävyyksiin, käydä ottamassa kuvia oopperatalosta tai lähteä ostoksille. 

Matka jatkuu iltapäivällä, kun lennämme Cairnsiiin. Lentokenttäkuljetuksen ja hotellille sisäänkirjautumisen jälkeen nautimme illallisen Cairnsin keskustan hotellilla. 

Majoitus: Pullman Cairns International, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen 
-    IllallinenPäivä 11. Iso valliriutta 

Yksi matkan kohokohdista on Iso valliriutta, Great Barrier Reef.

Vierailemme kahdessa kohteessa, joissa molemmissa pääset snorklaamaan ja ihailemaan tropiikin kalojen ja korallien värejä. 

Sinulla on kuusi tuntia aikaa snorklata ja sukeltaa kahteen hyvin erilaiseen riuttakohteeseen. Sinulla on myös aikaa rentoutua ja ihailla kohteiden todellista kauneutta pinnan ylä- ja alapuolella! 

Retkeen sisältyy Glass Bottom Boat -retki sekä kaikki snorklausvälineet, märkäpuku, lounas sekä aamu- ja iltapäivätee. Ohjattu scuba dive -sukellusvaihtoehto on myös varattavissa päivän aikana lisämaksua vastaan.  

Majoitus: Pullman Cairns International, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen
-    Lounas 
-    Aamu- ja iltapäiväteePäivä 12. Kuranda – Scenic Rail, SkyRail ja Hartleyn krokotiilifarmi

Aamupalan jälkeen lähdemme päiväretkelle sademetsään, Kurandan kylään ja krokotiilifarmille. 

Pääset ihailemaan upeita näkymiä Kuranda Scenic Rail -junasta ja kohota sitten Skyrail Rainforest Cablewayn sademetsän latvojen yläpuolelle.

Pysähdymme ottamaan valokuvia vesiputouksista ja sademetsän maisemista. Nautimme yhdessä lounaan Kurandan kylässä ja jatkamme matkaa Hartley's Crocodile Adventuresiin – parhaaseen paikkaan nähdä krokotiileja trooppisessa Pohjois-Queenslandissa. 

Hartley's Crocodile Adventuresissa näet krokotiileja niin maalla kuin vedessä, osallistut lyhyelle veneristeilylle ja tapaat muita paikallisia villieläimiä, kuten koaloita, vallabeja ja harvinaisia kasuaareja. 

Majoitus: Pullman Cairns International, 5 tähteä
Ateriat:
-    Aamiainen
-    LounasPäivä 13. Vapaapäivä Cairnissa 

Vietä viimeinen päivä Cairnsin Esplanade Lagoonilla tai uima-altaalla nauttien.
Halutessasi voit tehdä päivämatkan jollekin Cairnsin pohjoisen rannoista, kuten Palm Covelle. 

Suosittelemme iltakävelyä Esplanadella auringon laskiessa ja vierailemaan suositulla Cairnsin iltamarkkinoilla, josta voit ostaa vielä viimeiset tuliaiset. 
Matkanjohtaja on käytettävissäsi, ja järjestämme ylimääräisiä retkiä päivän aikana. 

Nautimme yhteisen illallisen yhdessä Cairnsin ravintoloista. 

Majoitus: Pullman Cairns International, 5 tähteä
Ateriat: 
-    Aamiainen 
-    IllallinenValinnainen päiväretki Cape Tribulation, Daintree & Mossman, 236 AU$/henkilö ryhmän mukana. Opastus englanniksi. 
Koko päivän kestävä retki alkaa Mossmanin rotkon keskuksesta, jossa nautit aamuteen ennen lähtöä rotkon sademetsään. Näet tropiikin villieläimiä jokiristeilyllä Daintree-joella, nautit trooppisen BBQ-lounaan ja vierailet Cape Tribulationin rannalla, jossa sademetsä kohtaa Ison valliriutan. Päivän päätteeksi pääset maistelemaan paikallista, tropiikin mauilla terästettyä jäätelöä. 

 
Päivä 14. Seuraavaan kohteeseen? 

Yhteinen matkamme päätyy tänään, mutta minne sinun matkasi jatkuu? 

Halutessasi voit lisätä esimerkiksi muutaman päivän Brisbanessa tai matkustaa Länsi-Australiaan. Autamme mielellämme matkan suunnitellussa, varaamme lennot ja laadimme matkaohjelman. 

Aamiainen sekä kuljetus lentokentälle sisältyy pakettiin.  
Ateriat: 
-    Aamiainen

 


Matkapaketti sisältää: 
 • Majoituksen Superior- tai Deluxe-huoneissa korkeatasoisissa hotelleissa (4,5–5 tähteä)  
 • 12 x aamiainen  
 • 5 x lounas 
 • 5 x illallinen 
 • Suomenkielisen matkanjohtajan palvelut päiville 1–14
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Mainitut lennot Australian sisällä turistiluokassa
 • Mainitut kuljetukset ja päiväretket
 • Sisäänpääsyliput matkaohjelman kohteisiin
 • Palvelumaksut ja juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille         
 • Palvelupalkkiot ja kantajamaksut joissain hotelleissa

Lennot Suomesta eivät sisälly pakettiin, mutta autamme mielellämme lentojen suunnittelussa. Ennen kuin varaat lennot, mieti, haluatko pysähtyä matkalla esimerkiksi Aasian kohteissa ja näin levähtää lentojen välissä. 

Kun suunnittelet lentoja, voit myös lisätä ylimääräisiä päiviä matkan alkuun tai loppuun. Olemme apuna myös näissä varauksissa. Halutessasi voit saapua Melbourneen esimerkiksi päivää ennen ja lisätä ylimääräisen päiväretken vaikka Great Ocean Roadille tai Philip Islandille tapaamaan pingviinejä. Matkan loppuun voit lisätä esimerkiksi muutaman päivän Queenslandin pääkaupunkiin, Brisbaneen. 

Ryhmänjohtajana toimii Project Matkan australiansuomalainen perustaja, joka on asunut ja matkustanut ympäri Australiaa viimeiset 18 vuotta. Hänellä on pitkä kokemus matkailu- ja palvelualoilta Australiassa, Uudessa-Seelannissa sekä Pohjois-Amerikassa ja Isossa-Britanniassa. 

Paikallinen ryhmänjohtaja tarjoaa paikallista tietoa, jota et välttämättä löydä matkaoppaista. Matkan aikana järjestämme myös ylimääräisiä kaupunki- tai kävelyretkiä ilman lisäkuluja. Suunnittelemme nämä matkan aikana ryhmän kiinnostuksen kohteiden mukaan.  

Matkustuspäivät: 
2. huhtikuuta – 15 huhtikuuta 2023


Hinta: 
8 690 AU$/henkilö kahden hengen huoneessa
12 120 AU$/henkilö yhden hengen huoneessa


Minimi 10 henkeä
Enintään 18 henkeä
Sisältää kävelyjä, ei sovellu liikuntarajoitteisille
Ikäraja vähintään 16 vuotta 


Saatavuus valinnaisille päiväretkille on rajallinen ja vahvistetaan varausvaiheessa. Varaathan ylimääräiset päiväretket jo hyvissä ajoin, mutta viimeistään kolme kuukautta ennen matkan alkua. 

UUSI RYHMÄMATKA JULKAISTAAN TAMMIKUUSSA 2023. Matkustuspäivät 4-17 marraskuuta 2023. Otamme ennakkovarauksia nyt! 


HUHTIKUUN MATKA EI OLE ENÄÄ VARATAVISSA: 

 
14
Päivää
Otamme nyt ennakkovarauksia myös marraskuun 2023 Australian Ihmeet ryhmämatka lähdölle (ennakkovaraus ei ole sitova). 

Ota yhteyttä:
contact@projectmatka.com, +358469626280 tai +61497835853