top of page

Tasmanian paholaiset 

Paras matkustusaika ympäri vuoden 
Alkaen 3120 AU $/ henkilö, kahden hengen huoneessa 4.5 tähden hotelli vaihtoehdolla.  

Kysy tarjous. Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus ja henkilömäärä. 
8
Päivää
Tasmanian saari ja osavaltio on vierailun arvoinen paikka. Hobart ja Launceston ovat Australian vanhimpia kaupunkeja heti Sydneyn jälkeen. Näet historiaa, Tasmanian uniikit eläimet, taidetta sekä Tasmanian kuuluisat viinitilat.  
 
Paikallinen suositus: Lisää maisemalento ja näet enemmän Tasmanian upeaa luontoa. Noin 70% Tasmaniasta onkin kansallispuistoa. 
Matkaohjelman yhteenveto: 
Päivä 1,     Tervetuloa Tasmaniaan 
Päivä 2,     Kaunis Hobart ja kulttuuria
Päivä 3,     Kengurut, Koalat, ja muut Tasmanian eläimet
Päivä 4,     Port Arthurin tarinoita
Päivä 5,     Kohti pohjoista
Päivä 6,     Tasmanian viinit 
Päivä 7,     Historiallinen Launceston
Päivä 8,     Minne seuraavaksi? 
 
Päivä 1. Tervetuloa Tasmaniaan
 
Saavuttuasi Hobartin lentokentälle kuljetus keskustan hotellille.
Tasmanian osavaltion pääkaupunki on pieni mutta elävä kulttuurin täyteinen kaupunki. Tutustu rauhassa kaupunkiin tai vieraile vaikka läheisellä Mt. Wellingtonin vuorella, josta avautuu näkymä koko kaupungin ylle. 
 

Päivä 2. Upeita maisemia, kulttuuria ja risteily     
Lähde vierailulle MONAan (Museum of Old and New Art). Tämä museo on vierailun arvoinen elämys, vaikka et olisikaan niin kiinnostunut taiteesta.
 
Tämä Australian suurin yksityinen museo on Hobartin eniten vierailtu kohde, eikä suotta, sillä itse rakennus ja sen puutarhat ovat näkemisen arvoisia. 
Nauti lounas yhdestä MONAn ravintoloista. Voit myös kokeilla MONAn omaa olutta tai viiniä, sillä alueella on myös viinitarhoja. 
 
Kuljetus lautalla Hobartin keskustasta. 
Huom. Museo ei ole auki joka päivä, joten suunnittelemme ohjelman niin, että se sopii sinun matkustuspäiviin. 
 

Päivä 3. Tasmanian paholaiset
Tapaa Tasmanian paholaisia, kenguruja, koaloja ja muita paikallisia villieläimiä. Päiväretki Bonorongin villieläinten suojelualueelle, jossa pääset halutessasi kohtaamaan eläimiä aivan lähietäisyydeltä (ennakkovaraus pakollinen, vaihtoehdot varauksesi yhteydessä). 
 
Osa Tasmanian eläimistä on harvinaisia ja uhanalaisia. Bonorongin villieläintarhan päätehtävä on auttaa uhanalaisia eläimiä ja pitää huolta niistä. Joitakin Tasmanian eläinlajeja ei ole koskaan ollut missään muualla, joten työ on tärkeää. Vierailemalla täällä tuet samalla villieläintarhan tärkeää työtä. 
Kuljetus ja pääsyliput sisältyvät pakettiin, mahdolliset opastukset ovat englanniksi. 
 

Päivä 4. Port Arthur
Päiväretki Port Arthurin historialliseen kohteeseen.
Australian siirtomaahistoria alkoi vankien lähettämisellä Englannista Australiaan, ja Port Arthur on yksi näistä kohteista.
Kun vanki oli suorittanut tuomionsa, he vapautuivat ja jäivät asumaan alueelle. Kaikille riitti töitä riippuen heidän taidoistaan. He, joilla oli eniten taitoja, pääsivät mukaan rakentamaan laivoja. Näin uusi siirtomaa kasvoi, ja pienistä siirtokunnista kasvoi kyliä ja kaupunkeja. 
Port Arthurilla on myös pahamaineinen historia, sillä vaarallisimmat rikolliset suorittivat tuomiotaan täysin eristyksissä muista. Sanotaan, että täällä kummittelee edelleen. Lähde tarkastamaan asia. 
Bussikuljetukset Hobartista sekä pääsyliput sisältyvät pakettiin. 
 
Pääsylippu sisältää myös:
  • pääsyn Port Arthurin galleriaan, joka sisältää interaktiivisia näyttelyitä ja esityksiä, jotka kertovat Port Arthurin historiallisen alueen ja sen asukkaiden tarinan
  • 40 minuutin opastetun esittelykierroksen englanniksi
  • 25 minuutin satamaristeilyn
  • pääsyn yli 30 historialliseen rakennukseen, raunioihin, kunnostettuihin taloihin, perinnepuutarhoihin ja kävelyreitteihin.
 

Päivä 5. Kuljetus Launcestoniin 
Vietä vapaa aamupäivä Hobartissa. 
 
Iltapäivällä noin 2–2,5 tunnin kuljetus Launcestoniin Tasmanian pohjoispuolelle. 
Tutustu rauhassa Launcestonin pieneen historialliseen keskustaan. 
 

Päivä 6. Tasmanian viinit
Tasmania on kuulu monista viineistään. Olenkin kuullut huhuja, että erästä Tasmanian kuplivaa tarjoiltiin ainakin ennen myös Suomen Presidentin linnassa. 
Aivan Launcestonin lähistöltä löytyy useita viinitiloja, ja pääset vierailemaan muutamassa näistä pienen ryhmän mukana.
 
Huom. Opastus on englanniksi. Viinimaistelut ja lounas kuuluvat pakettiin.  
 

Päivä 7. Launceston 
Vietä vapaapäivä Launcestonissa.
 
Jos olet kiinnostunut taiteesta, suosittelen vierailemaan Queen Victoria Museum and Art Galleryssa, joka on Australian suurin maakuntamuseo. Museo sijaitsee kahdessa paikassa: vuonna 1891 perustetussa Royal Park -taidegalleriassa ja 1870-luvun aikaisessa rautatiepajassa Invereskissä.
Oluen ystäville suosittelen vierailua Boag’sin panimolla, jossa voit myös halutessasi lähteä kierrokselle ja nähdä oluen valmistuksen kaikki vaiheet. Ja totta kai pääset maistelemaan James Boagin palkittuja oluita yhdessä Tasmanian hienoimpien juustojen kanssa.
Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta löydät Cataractin rotkon. 
Rotko on harvinainen luonnon kalliomuodostelma, jossa on kävelyreittejä, uima-allas, maailman pisin yhden henkilön tuolihissi, kahvila-ravintola, riippusilta ja upeat panoraamanäkymät. 
 
Jos vierailet Launcestonissa lauantaina, käy Harvestin markkinoilla. Torilta löydät paikalliset maanviljelijöitä, joilta voit suoraan ostaa tuoreita hedelmiä, kasviksia sekä liha- ja maitotuotteita. 
 

Päivä 8. Matka päättyy
Kuljetus Launcestonin lentoasemalle.
Matka päättyy tai mahdollinen lisälento seuraavaan kohteeseen. 
Tassie Specialists Signature blocks - Tasman(2).PNG
HUOMIOITAVAA:
Matka on suurimmaksi osaksi omatoimimatka. Kaikki hotellivaraukset, aamiaiset sekä mainitut kuljetukset, retket tai ateriat kuuluvat pakettiin. Kuljetukset ja mahdolliset opastukset ovat englanniksi. Suomenkielinen matkaohjelma ja lisätiedot sisältyvät pakettiin, samoin yhteystiedot hätätilanteissa kohteessa.  

Oheinen matkaohjelma on esimerkki sillä matkaohjelma voi muuttua, riippuen vuoden-ajasta tai sesongista. Vahvistamme ohjelman kun suunnittelemme matkaasi. 

 
bottom of page