top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) 


MITEN OMATOMI MATKA TOIMII?
Omatomimatkalla tarkoitamme matkaohjelmaa ja elämysmatkaa, joka on suunniteltu vain sinulle. Et matkusta ryhmän mukana, vaan itsenäisesti ja vapaus on sinulla päättää mitä kohteita haluat nähdä tai kokea. 

Teemme kuitenkin suunnittelun ja kaikki varaukset matkallesi. Paketti saattaa sisältää majoitukset, lentokenttä kuljetukset, päiväretkiä, joitain aterioita, lennot kohteessa ja muut mahdolliset elämykset. 

Päivitämme matkaohjelman ennen matkaasi niin että sinun on helppo seurata sitä ja vain nauttia lomasta. Lähetämme myös info paketin Australiaan ja/tai Uuteen-Seelantiin, sekä tietoa kohteista, joissa vierailet. 


MAKSAAKO SUUNNITTELU? 
Suunnittelu ei maksa mitään. Emme veloita keskusteluista tai matkaohjelman suunnittelusta. Sitoudut matkaehtoihimme vasta kun hyväksyt tarjouksen, jonka jälkeen vahvistamme ohjelman. Kun kaikki varaukset on vahvistettu palveluntuottajien kanssa, lähetämme sinulle laskun 20 % takuumaku summalle. Loppulasku erääntyy 60 päivää ennen matkaasi. 

Ensimmäinen vaihe onkin keskustella kanssasi joko puhelimessa, online tapaamisessa tai sähköpostin välityksellä. Tämän jälkeen aloitamme ohjelman suunnittelun, ja teemme tarjouksen.


PALJONKO MATKA MAKSAA?
Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus, henkilömäärä sekä toivomasi hotellin tasoluokka. Täten onkin helpoin tehdä tarjous, joka sopii sinulle. Otamme huomioon myös sinun mahdollisen budjettisi jonka olet varannut matkaan. 


MIKSI KÄYTTÄÄ MATKANJÄRJESTÄJÄÄ? 
Lue lisää tästä linkistä 


MITÄ KAIKKEA MATKA SISÄLTÄÄ? 
Yleisesti matka paketti sisältää majoitukset, lentokenttä kuljetukset, päiväretkiä, joitain aterioita, lennot kohteessa ja muut mahdolliset elämykset. 

Paketti ei sisällä lentoja Australiaan tai Uuteen-Seelantiin, mutta voimme auttaa lentojen etsinnässä ja aikatauluissa. 


MILLOIN ON PARAS AIKA MATKUSTAA?
Yleisesti Australia ja Uusi-Seelanti ovat ympäri vuoden kohteita.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon matkustus ajankohta sekä kohteet. Australiassa, suurimmassa osassa maata on 4 vuodenaikaa, kun taas pohjoisessa on joko kuiva- tai sadekausi.  

Esimerkiksi Suurelle Valliriutalle on paras aika matkustaa kuivankauden aikaan, toukokuusta syyskuulle. Ja Ulurulle suosin välttämään keskikesän kuuminta aikaa. 

Uusi-Seelanti tarjoaa kaikki neljä vuodenaikaa, raikkaista kevät päivistä pitkiin valoisiin kesäiltoihin ja pimeisiin talvi-iltoihin. 

Vuodenajat ovat juuri päinvastaiset kuin pohjoisella pallonpuoliskolla, eli kun Suomessa vietetään talvea, Australiassa ja Uudessa Seelannissa on silloin kesä. 


KUINKA VARATA LENNOT AUSTRALIAAN TAI UUTEEN SEELANTIIN? 
Suosittelemme käyttämään paikallista matkatoimistoa lentojen varaukseen. Jos lentosi muuttuvat tai peruuntuvat jostain syystä, matkatoimisto on yhteydessä lentoyhtiöön ja auttaa löytämään parhaan ratkaisun.

Voit myös varata lennot itse verkosta, jolloin me voimme auttaa katsomaan sinulle pahaan lento reitityksen. Huomioi kuitenkin, että mahdollisen peruutuksen tai viivästyksen takia, sinun tulee ottaa yhteyttä lentoyhtiöön itse. 


TARVITSENKO MATKAVAKUUTUKSEN?
Australian ja Suomen välillä on sosiaaliturvasopimus, joka koskee välttämätöntä sairaanhoitoa. Kun suomessa asuva henkilö oleskelee tilapäisesti Australiassa, hän voi saada sairauteensa välttämättömän sairaanhoidon joko maksutta tai omavastuumaksun hinnalla. 

On kuitenkin suositeltavaa ottaa matkavakuutus, joka myös korvaa terveydenhuollon. 

Suomella ja Uudella Seelannilla ei ole sosiaaliturva- tai sairausvakuutussopimusta, joten kattava matkavakuutus tulee hankkia ennen lähtöä.


HINTA TASO AUSTRALIASSA JA UUDESSA SEELANNISSA? 
Yleinen hintataso samaa luokkaa kuin suomen hintataso.

Jotkin tuotteet kuten alkoholi ja muut ylellisyystuotteet ovat hiukan Australiassa halvempia kuin Suomessa. Ravintolassa ruoka on Suomeen nähden edullisempaa, mutta on hyvä huomioida ravintola taso, sillä hintahaarukka on suuri eri ravintoloiden välillä. Taksi on Suomeen nähden halvempaa, ja Uber sitäkin edullisempi vaihtoehto. Suosittelen Uberin käyttöä, joka on saatavilla kaikilla kaupunki alueilla. 

 
bottom of page