top of page

Vähemmän tunnettu Australia

Paras matkustusaika huhtikuusta lokakuuhun, aloituspäivä lauantaisin. Voimme muokata ohjelman sinulle sopivaksi, jos aloituspäiväsi on jokin toinen. 
Näe kuinka monipuolinen Australian luonto on ja lähde vähemmän tunnettuun Australiaan. Näe etelässä vihreitä kukkuloita, keskellä punaista hiekkaa ja pohjoisessa tropiikin eläimet. Kulje dinosauruksen jalanjäljillä Broomessa ja ota selfie Quakan kanssa. Liity elämän matkalle.

Matkaohjelman yhteenveto: 
Päivä 1,     Tervetuloa Adelaideen
Päivä 2,     Kulttuuria ja gastronomiaa
Päivä 3,     Luontoa, villieläimiä ja viiniä     
Päivä 4,     Alice Springs 
Päivä 5,     Kuumailmapallolento aavikon herätessä  
Päivä 6,     Kohti Ulurua ja aavikon valot 
Päivä 7,      Uluru ja illallinen tähtien alla 
Päivä 8,     Kuninkaiden kanjonille 
Päivä 9,     Paluu Alice Springsiin ja lento pohjoiseen 
Päivä 10,   Darwinin historiaa ja kulttuuria 
Päivä 11,    Kakadun kansallispuisto  
Päivä 12,    Lento Länsi-Australiaan 
Päivä 13,    Dinosaurusten jalanjäljillä Broomessa 
Päivä 14,    Vaakasuorat vesiputoukset
Päivä 15,    Kohti Perthiä 
Päivä 16,    Perthin kulttuuria ja historiaa 
Päivä 17,    Tapaa Quakka, lyhythäntäkengurut
Päivä 18,    Minne seuraavaksi? 


Päivä 1. Tervetuloa Adelaideen        

Adelaide, Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki, on eloisa kaupunki, joka on tunnettu monista tapahtumista, kulttuurista, hyvästä paikallisesta ruoasta ja maailmankuuluista viinialueista. 

Saavuttuasi kuljetus keskustan hotellille, josta on helppo tutustua kaupunkiin kävellen. 


Päivä 2. Päivä Adelaidessa 

Tutustu omaan tahtiin Adelaiden keskustaan.

Voit halutessasi vierailla Adelaiden Oval-krikettistadionilla, kulkea raitiovaunulla Glenelgin hiekkarannalle, käydä ostoksilla Rundle Mallilla tai nauttia maittavan lounaan Torrens-joen äärellä. 

Vieraile myös eteläisen pallonpuoliskon suurimalla ulkotorilla Adelaide Central Marketilla. Tarjolla on tuoreita vihanneksia, hedelmiä, luomutuotteita, juustoja ja paljon muuta. Kerää torilta eväät vaikka piknikille.


Päivä 3. Luontoa, villieläimiä ja viiniä     

Päiväretki ryhmän mukana tutustumaan viehättävän Fleurieun niemimaan luontoon, villieläimiin ja paikallisiin tuotteisiin. 

Tutustu yhteen Etelä-Australian ikonisimmista alueista nauttiessasi luonnonkauniista ajomatkasta Fleurieun niemimaan halki Victor Harborin rannikkokaupunkiin ja McLaren Valen viinialueelle.

Kulje Granite Islandin pengertien poikki nähdäksesi upeat näkymät Eteläiselle valtamerelle ja lähde veneretkelle Seal-saaren ympäri, jossa näet meren eläimiä, kuten merileijonia ja delfiinejä. 

Vierailet myös biodynaamisella Gemtreen viinitilalla, jossa pääset maistelemaan tilan viinejä ja nauttimaan maistelulautasen paikallisista tuotteista. 

Retki ryhmän mukana, opastus englanniksi. 


Päivä 4. Punaiseen keskukseen 

Nauti aamiainen hotellillasi, kunnes matka jatkuu kohti Australian sydäntä, Punaista keskusta. 

Kuljetus lentokentälle ja lento Punaisen keskuksen isoimpaan kaupunkiin, Alice Springsiin. 

Saavuttuasi nouda vuokra-auto ja aja keskustan hotellille. 

Tutustu omaan tahtiin kaupungin keskustaan. 

Alice Springsin läheisyydessä sijaitsee Earth Sanctuary, yksi parhaita paikkoja ihailla eteläisen pallonpuoliskon tähtitaivasta. Täällä pääset katselemaan tähtitaivasta ja kuulemaan siitä opastusta. Kysy lisää haluat lisätä retken auringonlaskun aikaan.  


Päivä 5. Kuumailmapallolento 

Aamu alkaa varhain, ja lähde kuumailmapallolennolle. Näet, kuinka Outbackin erämaa herää auringon noustessa. Lentoaika on noin tunti, ja retki kokonaisuudessaan kestää noin neljä tuntia. 

Iltapäivällä tutustu Alice Springsin historiaan ja kulttuuriin. Alkuperäiskansa on elänyt näissä maisemissa jo yli 22 000 vuotta, ja aboriginaalikulttuuri elää vahvana edelleen täällä. 

Voit myös lähteä tapaamaan aavikon matelijoita Alice Springsin Reptile Centreissa tai haavoittuneita ja orvoiksi jääneitä kenguruita Kangaroo Wildlife Sanctuaryn rauhoitusalueella. 


Päivä 6. Ajo aavikon halki 

Lähde kohti Australian tunnetuinta maamerkkiä, Ulurua. 

Huomaa, että ajomatka on pitkä, noin viisi tuntia, ja matka kulkee läpi aavikon eikä matkalla ole palveluita. Varaa mukaan tarpeeksi vettä ja välipaloja. 

Ajaminen on helppoa. Seuraat vain päätietä kohti etelää, kunnes käännyt kohti Ulurua. 

Kirjaudu sisään Ayers Rockin lomakeskuksen hotelliin ja rentoudu, kunnes lähdet ihailemaan Field of Lights -valokenttää. Tämä teos sisältää noin 50 000 valoa yli seitsemän jalkapallokentän kokoisella alueella.

Kauniit valot loistavat eri väreissä niin kauas kuin silmä kantaa. Kuljetus ja pääsyliput sisältyvät pakettiin. 


Päivä 7. Uluru ja aavikon tähdet

Aloita aamulla varhain ja lähde omatoimiselle kävelylle Ulurun ympäri. Paras aika kävelylle on heti auringonnousun aikaan, jolloin vältät aavikon kuumuuden.  

Huomaa, että kesäkuukausina osa reiteistä on suljettu aamupäivän jälkeen kuumuuden takia. Kävely Ulurun ympäri on noin kymmenen kilometriä. Muista ottaa mukaan vettä.
 
Huomaa myös, että tarvitset kulkuluvan kansallispuistoon. Luvan voit ostaa netistä ennen matkaa (ei kuulu pakettiin): https://parksaustralia.gov.au/uluru/plan/passes/

Päivällä käy myös Kata Tjutan (Olgas) kivivuorilla ja vieraile Uluru-Kata Tjutan kulttuurikeskuksessa, jossa pääset tutustumaan alkuperäisväestön kulttuuriin ja taiteeseen. 

Mahdolliset pääsymaksut tai opastetut kierrokset eivät kuulu pakettiin, ja ne tulee maksaa/varata paikan päällä.

Nauti illallinen tähtitaivaan alla. Illallinen alkaa alkupaloilla ja jäähdytetyllä kuohuviinillä hiekkadyyneillä, josta on näkymät Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon. Kun aurinko laskee ja pimeys laskeutuu, pääset kuuntelemaan didgeridoon ääntä ja tapaat illallispöydässä muut matkaajat, joiden kanssa nautit unohtumattoman ruokailukokemuksen.

Tarjolla on valikoima australialaisia viinejä ja olutta samalla, kun ensimmäinen ruokalaji tarjoillaan pöytäänne. Tähtitaivaan tuikkiessa sinut toivotetaan tervetulleeksi kokin noutopöytään, jossa tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja juuri valmistetulta, pensastuckerin inspiroimalta menulta. 

Tähtipuhuja kertoo (englanniksi) eteläisen yötaivaan tähdistä. Paikanna Eteläristi, horoskooppimerkit, Linnunrata sekä planeetat ja galaksit. 

Sisältää:
• outback-tyylisiä alkupaloja
• kolmen ruokalajin pensastuckerin inspiroiman buffetin (kasvisruokaa ja muita ruokavaliovaihtoehtoja saatavilla ennakkoilmoituksella)
• olutta, viiniä, alkoholittomia juomia, teetä, kahvia
• opastetun kierroksen tähtitaivaan alla
• edestakaiset kuljetukset hotelliltasi
• didgeridoo-esityksen.


Päivä 8. Kings Canyonille 

Aamiainen lomakeskuksella ja matka jatkuu kohti Kings Canyonia eli Kuninkaiden kanjonia. Aja Kings Canyonille, jonne matkaa on noin 300 kilometriä.

Saavuttuasi voit kävellä lyhyen Kings Creek -reitin, joka vie sinut kanjonin keskellä olevalle näköalapaikalle. 

Kings Creekin vaellus on helppo, 2,6 kilometrin kävelymatka, joka kulkee kahden huiman kanjonin seinämän välistä polkua. Kun saavut näköalapaikalle, sinut toivottavat tervetulleeksi upeat näkymät kanjonin toisella laidalla oleville jyrkille kallioille. Vaellus on upea kokemus, sillä näet, tunnet ja haistat luonnon ihmeet sekä pääset ihailemaan kanjonin kasvillisuutta ja eläimistöä.

Vietä yö Kings Canyonin lomakeskuksessa mukavassa ilmastoidussa huoneessa. 


Päivä 9. Kings Canyonin vaellus ja kohti pohjoista 

Varhain aamulla voit lähteä omatoimivaellukselle Kings Canyonin huipulle Rim Walkille. 

Rim Walk on kuuden kilometrin reitti, joka kulkee alas Eedenin puutarhaan ja takaisin huipulle, jossa saat ihastella 360 asteen näkymää. Kävely voi kestää 3–4 tuntia riippuen vauhdista.

Kävelymatkan alku on hankalin, sillä siinä on noin 500 jyrkkää askelmaa. Perillä sinua odottaa yksi elämäsi upeimmista kokemuksista. Kun olet ihastellut näkymiä portaiden huipulta, jatka matkaasi Priscillan halkeaman läpi (joka esiintyy kuuluisassa australialaisessa klassikkoelokuvassa Priscilla Queen of the Desert) ja ensimmäiselle näköalapaikalle.
Sieltä näet upeat hiekkakivikupolit (mini-Purnululu). Ne tunnetaan kadonneena kaupunkina, koska alue muistuttaa muinaista kaupunkia.

Seuraavaksi voit jatkaa huipulle tai laskeutua portaita alas viehättävään ja vehreään Eedenin puutarhaan, jossa voit ylittää suojatun sillan pyhän kasteluaukon yli. Kun olet vanginnut ikonisen hetken, nouse portaat ylös kanjonin eteläpuolelle.

Paras aika nauttia tästä kokemuksesta on auringonnousun aikaan, kun aurinko heijastuu hiekkakiveen ja loistaa takaisin kullan ja punaisen väreissä. 

Iltapäivällä aja takasin Alice Springsiin ja palauta auto lentokentälle. Ajomatka noin 300 km, mutta varaa matka-aikaa, sillä matkalla näet myös West MacDonnellin kansallispuiston. Lento Darwiniin lähtee noin kello 18. 

Saavut Darwiniin noin kello 20. Kuljetus keskustan hotellille. 


Päivä 10. Darwin – omatoimipäivä  

Aloita päivä tutustumalla rauhassa Darwinin keskustaan kävellen. Vieraile Museum and Art Gallery of the Northern Territoryssa ja tutustu pohjoisen alueen kulttuuriin ja historiaan.   

Noin puolenpäivän aikaan lähde 45 minuutin Harbour Sightseeing Cruise -risteilylle. Tutustu historiaan ja laivojen hylkyihin Darwinin satamassa. 

Illalla suuntaa Mindilin rannalle katsomaan auringonlaskua. Torstaista sunnuntaihin rannalla järjestetään ulkoilmamarkkinat, josta löydät taidetta, matkamuistoja, ruokakojuja sekä paikallisia esiintyjiä. 


Päivä 11. Kakadun kansallispuisto 

Osallistu päiväretkelle ryhmän mukaan ja vieraile Australian suurimmassa kansallispuistossa, Kakadussa. Maailmanperintökohteisiin lukeutuvan alueen historia on pitkä, ja aboriginaaliväestöä on asunut alueella jo 65 000 vuotta sitten. Kakadun rehevissä kosteikoissa elää runsaasti eri lintulajeja – sekä krokotiileja. 

Päiväretki sisältää upeita maisemia, vierailun kulttuurikeskuksessa, veneretken krokotiilien ympäröimänä, lounaan, vierailun kalliomaalauskohteissa ja englanninkielisien opastuksen. 

Retki kestää koko päivän, ja paluu on noin kello 19.30. 


Päivä 12. Länsi-Australiaan

Matka jatkuu lennolla Länsi-Australiaan ja Kimberleyn seudulle, Broomen rannikkokaupunkiin. 

Tutustu kaupunkiin omassa tahdissa ja näe upea auringonlasku Intian valtamerelle. 


Päivä 13. Broome 

Vietä päivä tutustuen kaupunkiin, sen historiaan ja kulttuuriin. 

Näe 22 kilometriä pitkä Cable beach -ranta ja vieraile Gantheaume Pointissa, jossa näet muinaisten dinosaurusten jalanjälkiä rantakallioissa. Halutessasi voit lähteä myös opastetulle retkelle ryhmän mukana. Kysy lisää, jos haluat lisätä retken matkasuunnitelmaasi (opastus englanniksi). 

Illalla osallistu Broomen suosituimpaan retkeen ja lähde kamelin kyydissä Cable Beachin rannalle katsomaan auringonlaskua Intian valtamereen. Opastus englanniksi. 


Päivä 14. Vaakasuorat vesiputoukset

Oletko kuullut vesiputouksista, joka ovat vaakasuoria? Tänään lähdet katsomaan tätä epätavallista luonnonilmiötä. 

Päivä alkaa maisemalennolla kohti putouksia. Nauti matalalla lentämisestä Buccaneerin saariston upeiden saarten ja Cape Levequen yli ennen kuin vesitaso laskeutuu Talbot Bayn tyynille vesille. 

Kiertueesi jatkuu jännittävällä venematkalla Horizontal Waterfalls -vesiputousten läpi sekä rennolla saariristeilyllä, jota seuraa haiesitys ja uinti merinäköalatilassamme.

Retken kesto kuusi tuntia, sisältää aamiaisen tai lounaan ja englanninkielisen opastuksen. 


Päivä 15. Länsi-Australian pääkaupunkiin

Aamiaisen jälkeen jatkat matkaa viimeiseen kohteeseen, Perthiin. 

Saavuttuasi kuljetus keskustan hotellille. 

Tutustu omaan tahtiin keskustan alueeseen tai nauti illallinen jossakin monista keskustan ravintoloista. 


Päivä 16. Perth ja Fremantle 

Aamiaisen jälkeen voit vierailla monissa kaupungin museoissa tai taidegallerioissa tai tutustua kaupungin monipuoliseen katutaiteeseen.

Lähde kävelylle Kings Gardensiin ja kasvitieteellisen puutarhan alueelle, josta löydät 400 hehtaaria korkeita puita, pensasmaata, järviä ja hyvin hoidettuja puistoja. 

Iltapäivällä lähde maisemaristeilylle historiallisen Fremantlen alueelle. Näe ja koe alueen historiaa vierailemalla Fremantlen vankilassa sekä Fremantle Round Housessa. 

Päivän päätteeksi maistele paikallisia oluita ja pizzaa Little Creaturesin panimoravintolassa (ei sisälly pakettiin). 

Paluu keskustaan paikallisjunalla. Junaliput eivät sisälly pakettiin, ja voit ostaa liput asemalta (noin 5 AUD). 


Päivä 17. Rottnest Island

Kuljetus lautalle, ja vietä päivä Rottnestin saaren ihanilla rannoilla. 

Saari on tunnettu quokka-lyhythäntäkenguruista. Saaren suosituin aktiviteetti onkin ottaa paras selfie quokkan kanssa. 

Saarella on myös paljon muuta tekemistä: pyöräile, surffaa, snorklaa, vaella tai vietä rantapäivä.  

Paluu lautalla ja kuljetus keskustan hotellille iltapäivällä. 

Huomaa, että pyörien, surffilautojen ja snorklausvälineiden vuokraus ei kuulu pakettiin.


Päivä 18. Minne seuraavaksi? 

Tämä Australian matka päättyy, mutta minne seuraavaksi? Perthistä on helppo lähteä vielä vaikka Margaret Riverin alueelle muutamaksi päiväksi. Kysy lisää, niin suunnitellaan lisäohjelmaa. 

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle tai mahdollinen lisälento seuraavaan kohteeseesi.
Alkaen 11 295 AU $/ henkilö, kahden hengen huoneessa 3.5-4 tähden hotelli vaihtoehdolla.  

Kysy tarjous. Hintaan vaikuttavat matkustusaika, saatavuus ja henkilömäärä. 
18
Päivää
HUOMIOITAVAA:
Matka on suurimmaksi osaksi omatoimimatka. Kaikki hotellivaraukset sekä mainitut kuljetukset, retket tai ateriat kuuluvat pakettiin. Kuljetukset ja mahdolliset opastukset ovat englanniksi. Suomenkielinen matkaohjelma ja lisätiedot sisältyvät pakettiin, samoin yhteystiedot hätätilanteissa kohteessa.  

Oheinen matkaohjelma on esimerkki sillä matkaohjelma voi muuttua, riippuen vuoden-ajasta tai sesongista. Vahvistamme ohjelman kun suunnittelemme matkaasi. 

 
bottom of page